2 GAZETECİNİN KATİLİ ERMENİSTANDIR

0

GÜNDEM 6.06.2021 00:05:03 1532 0
2 GAZETECİNİN KATİLİ ERMENİSTANDIR



Dünya devletlerinin Ermenistan'ın kasıtlı mayın döşeme politikasına ve uluslararası yükümlülüklerini büyük ölçüde ihlal etmesine göz yumduğunu belirten Taşdemir, “Ermenistan askerlerinin işgal döneminde Kelbecer'de döşediği mayının patlaması sonucu 2'si gazeteci 3 Azerbaycan Türkü’nün hayatını kaybetmesi, 4 kişinin ise yaralanmasının sorumlusu ve katili Ermenistan devletidir. Uluslar arası kamuoyu ve kuruluşlar Ermenistan’ın işgal altında ki topraklara döşediği mayınların haritasını Azerbaycan’a vermelidir. Masum sivil vatandaşların ölümüne neden olan mayınları döşeyen Ermenistan savaş suçu işlediği içinde yargılanmalıdır. Bu gerçekler ortadayken AB ve ABD ‘nın suskun kalması anlaşılır gibi değildir. Bu durumda AB ve ABD de Ermenilerin savaş suçuna göz yumdukları için suç ortağıdırlar” dedi. 
             
“Ermeniler mayın haritasını derhal Azerbaycan’a vermelidir” diyen Taşdemir,  Kelbecer'de yaşanan olayın, Ermeni güçlerinin geri çekildiğinde bölgeyi kasten mayınladığını bir kez daha kanıtladığı belirtilerek, “ Ermeni tarafının hem askerlerin hem de sivillerin can ve güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturmaya devam etmektedir.Bu hareketi ile barışı ve huzuru bozmaktadır.. Azerbaycanlı vatandaşların mayınlarda hayatlarını kaybetmesinin tüm sorumluluğunu Ermenistan taşımaktadır.  Kelbecer'in Susuzluk köyü istikametinde seyir halindeyken Ermeni güçlerin işgal döneminde döşediği tank mayının üzerinden geçerken patlaması sonucu Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC) muhabiri Meherrem İbrahimov ile Azerbaycan Devlet Televizyonu (AZTV) kameramanı Sirac Abışov ve Susuzluk köyünden Arif Aliyev isimli kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. Şehit olanlara Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı yaralılara da acil şifalar dilerim.”dedi.

Manisa Aşık Veysel GESK, Goalball Şampiyonasında Sahaya Çıkıyor

Yeniden Refah Partisi’nden Yayla ve Kışla Köylerine Ziyaret: “Sorunların Takipçisiyiz”

Soma’ya Yeni Sosyal Mekân: Vargel Kafe Resmen Açıldı

Manisa FK’dan Transfer Bombaları: 8 Yeni İsimle Anlaşma Sağlandı

Manisa Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Umut Eli: “Bu Şehirde Kimse Yalnız Değil”

Manisa’da Yazın En Güzel Serinliği: Çocuklara Ücretsiz Portatif Havuz Keyfi

CHP’li Tahmilci’den Sert Tepki: “Bu Sessizlik İhanettir, Alın Teriyle Alay Edilmez”

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

  • Pazar 37.5 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 21 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.