Manisa’da Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Gönül Yolu Sohbetlerinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü konulu bir sunum gerçekleştirildi.
Manisa’da Şehzadeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca Gönül Yolu Sohbetlerinde 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü konulu bir sunum gerçekleştirildi. Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen programda Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsün Çaykara, “Geçmişten Günümüze İnsan Hakları”, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, “Genel olarak insan hakları” ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sevil Doğan “İnsan Hakları ve Anayasa Mahkemesi Bireysel Başvuru” konusunda sunum gerçekleştirdi.
Şehzadeler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Esin Ağırkaya, Gönül Yolu Projesinin ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatan bir proje olduğunu açıkladı ve engellileri, yaşlıları, şehit yakını ve gazileri kapsadığını belirtti.
MCBÜ Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sevil Doğan, insan haklarının ulusal korumadan çok uluslararası koruma içerdiğini kaydetti. Temel hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvurunun öncelikle iç hukuk yolunun tüketilmesiyle gerçekleştirildiğini belirtti. Doğan, 2013-2022 yılları arasında Anayasa Mahkemesine 308 bin 672 bireysel başvurunun yapıldığını açıkladı.
Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, dünyada ilk insan hakları sözleşmesinin 1500 yıl önce Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi olduğunu söyledi. Demir, Veda Hutbesinde insanlığa önemli mesajların verildiğini kaydetti. Avrupa’nın, Batı’nın insan haklarını her zaman ihlal ettiğini vurgulayan Demir, Mülteci ve Müslüman karşıtlığının Avrupa’da hızla arttığına dikkat çekti. Avrupa’nın insan hakları konusunda uyardığını ancak kendisinin insan hakları ihlallerine seyirci kaldığının altını çizdi. Demir, Avrupa’nın ve Batı dünyasının gerçekleştirdiği insan hakkı ihlallerine örnekler verdi.
Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, insan haklarının insanlık tarihinden itibaren başladığını açıkladı, Batı tarafından geliştirilen bir kavram olmadığını vurguladı. Çaykara, “ilk derli toplu İnsan Hakları Beyannamesinin 1948’den yaklaşık 1430 yıl önce Peygamber Efendimizin (sav) Veda Hutbesinde ifade buyurduğu söylemler ilk insan hakları belgesi olarak değerlendirilebilir. Ayrıca kadın hakları, hasta hakları, yaşlı hakları, çocuk hakları, hayvan hakları ve çevre hakları gibi konularda da Peygamber Efendimiz en önemli örnek teşkil etmektedir” dedi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.