Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

1 HAZİRAN'DA KALKAN YASAKLAR NELERDİR?

1

GÜNDEM 30.05.2020 13:16:22 896 0
1 HAZİRAN

Ülkemizde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında  normalleşme adımlarıyla birlikte  geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Haziran’da kalkan yasakları açıkladı.
 
 
Koronavirüs vakalarının azalması ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yasaklar tek tek kalkmaya başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda yaptığı açıklamaların ardından 1 Haziran'da açılacak yerler belli oldu.
 
1 HAZİRAN KALKAN YASAKLAR NELERDİR?
1 HAZİRAN'DA AÇILAN YERLER NERELER?
 
- Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 81 ilde 1 Haziran'dan itibaren kaldırılacak. Ancak olumsuz bir durum görülmesi halinde yeniden getirebilir.
- İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacaklar
- Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan ve takibi yapılan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları, kurumlarınca değerlendirilecek.
- 65 yaş ve üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam edecek. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşların maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işlerinin başında olabilecek.
- 20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indiriliyor. 0-18 yaş grubu Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00-20.00 arasında çıkmaya tabi olmayacak.
- 1 Haziran tarihi itibarıyla restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışında tutulacak.
- Turizm tesisleri saat sınırlamasına tabi olmayacak. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsam ve saat ayrıca değerlendirecek. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığıyla ilgili sınırlamalar da belirlenen kurallar dahilinde kaldırıldı.
- Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler, gece 24.00'e kadar hizmet verebilecektir.
- Hayvan satış yerleri 1 Haziran açılıyor.
- Hipodromlar 10 Haziran'da yeniden faaliyete geçebilecek.
- Gençlik merkezleri, kütüphaneler 1 Haziran'dan itibaren şartlar dahilinde açılıyor. Açık havada düzenlenen konserler de belli kontrol dahilinde faaliyete geçecek.
NORMALLEŞME TAKVİMİ 2020
 
4 aşamalı normalleşme planı şu şekilde:
- Birinci aşama 11 Mayıs 2020'de başlıyor.
- İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020,
- Üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık 2020,
- Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı.
 

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

Maski 2 ton suyu 1 tl. Yaptı

Manisa Gazeteciler Cemiyet’inden ilk kutlama ziyareti Balaban’a oldu

BAŞKAN BALABAN YUNUSEMRE'NİN U16'LARINI AĞIRLADI

Manisalı İrem Öncü'ye Milli Gurur

  • Cumartesi 18.2 ° / 12.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20.1 ° / 10.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.6 ° / 6.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.