Tarih: 06.06.2016 12:27

Felç Hastalarına Umut Olacak

Facebook Twitter Linked-in

Manisa Devlet Hastanesi'ne İnme Ünitesi kurularak felç geçirmiş hastalara kritik zaman aralığı olan ilk 3 saatte erken tanı ve tedavi uygulanarak felç kalma olasılığını en aza indirmeyi hedefliyoruz açıklamasında bulunan Genel Sekreter Korkmaz şu şekilde devam etti; 'Bugün ülkemizde üçüncü en sık ölüm sebebi olan inme hastalarına acil tedavi yaklaşımını tartışmak ve bu konuda bilgilenmek amacıyla buradayız. Bunu Manisa Devlet Hastanesinde kurmayı planladığımız İnme Ünitesi çalışmalarının ilk aşaması olarak düzenliyoruz.

Ülkemizde her yıl 150 bin kadar hasta damar hastalılarından muzdarip durumda. Bu rahatsızlık nedeni ile sakatlık görülme oranı tüm hastalık grupları içinde birinci sıradadır. TÜİK verilerine göre Türkiye'de 2014 yılında yapılan bir araştırmada 375 binden fazla kişi çeşitli sebeplerle hayatını kaybetmiştir. Bunlardan 37 bini inme nedeniyle vefat etmiştir.. Bu demek oluyor ki inme, ölüm sebepleri açısından %10'luk gibi ciddi bir rakama sahip. İnmeye bağlı ölümler kalp hastalıkları ve kansere bağlı ölümlerden sonra 3. sırada görülüyor. Ölümle sonuçlanmayan vakalarda ise büyük kesim kısıtlılıkla hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyorlar. Kısıtlılık sebepleri açısından değerlendirdiğimizde ise inme ilk sırada yer alıyor' dedi.

SAĞLIKTA İLKLER DÖNEMİ                                                       

Manisa ilinin bir buçuk milyona yaklaşan nüfusu ile ülkemizin 14. büyük ili konumunda olduğunu ve bu büyüklüğe yaraşır şekilde kaliteli, yeterli ve etkin sağlık hizmeti sunmaya gayret ettiklerini belirten Korkmaz, bu bilinçle göreve geldikleri günden bu yana Manisa Kamu Hastanelerine bağlı 19 sağlık tesisi ve 3000 yatak kapasitesiyle rutin sağlık hizmetlerini devam ettirirken, diğer yandan hastaları çevre illere olan bağımlılıktan kurtarmak için özellikli sağlık hizmetlerine yönelik planlamalar yaptıklarını söyledi.

MANİSA'DA İLK YANIK ÜNİTESİ

Bu bağlamda öncelikli olarak Ege Bölgesinin 2. büyük sanayisine sahip Manisa'nın yıllarca eksikliği hissedilen tek ve ilk Yanık Ünitesini Merkezefendi Devlet Hastanesinde ivedi olarak açtıklarını ve 5 yatak kapasitesiyle hizmet verdikleri, şimdiye kadar yanığa maruz kalmış 18 hastayı da tedavi ettikleri bilgisini verdi.

MANİSA'NIN İLK VE TEK ROBOTİK YÜRÜME CİHAZI

Geçtiğimiz haftalarda Turgutlu Devlet Hastanesine Manisa'nın tek Robotik Yürüme ve Rehabilitasyon cihazını kurduklarını açıklayan Genel Sekreter Korkmaz, kısa zaman içerisinde hizmetine açacaklarını söyledi.Korkmaz; ' Bu cihaz sayesinde felçli hastalarımız civar illerden hizmet almak yerine artık Manisa'da tedavi olacaklar. 560 Bin Lirası Zafer Kalkınma Ajansı ve 400 Bin Lirası hayırseverler olmak üzere toplamda 960 Bin Liraya mal olan bu büyük hizmeti Sağlık Bakanlığımıza herhangi bir mali yük getirmeden Manisa'ya kazandırmanın gururunu yaşadığımızı da ayrıca belirtmek istiyorum. Bu vesileyle bütün bağışçılarımıza can-ı gönülden şükranlarımı sunuyorum' dedi.

MANİSA'NIN İLK VE TEK ÇOCUK YOĞUN BAKIMINI AÇTIK

Manisa'da bir başka önemli eksiklik olarak 2. basamak Çocuk Yoğun Bakımını 6 yatak kapasitesiyle Merkezefendi Devlet Hastanesinde açarak giderdiklerini ifade eden Korkmaz, '2015 yılında Manisa'nın ilk palyatif bakım merkezini 8 yatakla Akhisar Devlet Hastanesinde başlattık ve bir yıl sürmeden kısa zaman içerisinde Manisa Devlet Hastanesi, Turgutlu Devlet Hastanesinde 2 birim daha açarak toplamda 25 yatak kapasitesine ulaştık' dedi.

SARUHANLI'YA FİZİK TEDAVİ ÜNİTESİ

Saruhanlı'dan fizik tedavi seansları için her gün Manisa'ya gelmek zorunda kalan hastaların çilesine son verdiklerine değinen Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz, 'Saruhanlı Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitemizi kurduk, cihaz düzenlemelerinin son aşamasında olan ünitemizi önümüzdeki günlerde hizmete açacağız dedi. Ayrıca Manisa merkezdeki hastalar için Manisa Devlet Hastanesindeki Fizik Tedavi Merkezini genişleterek yeni cihaz düzenlemelerine başladık' dedi.

MANİSA DEVLET HASTANESİ ACİLİ 3. SEVİYE'YE ÇIKIYOR.

Korkmaz; 'Bir başka önemli gelişme olarak ilimizde sadece Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bulunan 3. Basamak acil sağlık hizmetlerini, Manisa Devlet Hastanesi yeni Acil Servisinde tüm ana branşlarda 7/24 hizmet vermeye başlayarak 2. seviye olan müdahale düzeyini 3. seviyeye çıkaracağız. Buradaki yenileme çalışmaları 2 aya kadar tamamlanacak ve Dahiliye, Cerrahi, Ortopedi, Kardiyoloji, Nöroloji ve Beyin Cerrahisi gibi ana branşlarda acil müdahalelerde bulunabileceğiz.'

YAKIN ZAMANDA MERKEZEFENDİ'YE ANJİYO VE KALP CERRAHİ MERKEZİ

Yine ilimizin en önemli ihtiyacı ve hastanelerimizden hasta sevkinin en öncelikli nedeni olan Kardiyovasküler Cerrahi Merkezine olan hasretimiz de Eylül ayı itibari ile sona ereceği bilgisini veren Genel Sekreter Korkmaz, 'Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde kurulan Anjiyo cihazımızla KVC merkezinde acil kardiyovasküler hastalıklara invaziv müdahale edeceğiz ve ByPass cerrahisi hizmeti verir duruma geleceğiz' dedi.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —