(MHA) - manisaReşatbey ve Ulucami Mahalleleri ile birlikte geçtiğimiz yıllarda Kayalıoğlu Mahallesi Hizmet Binası içerisinde faaliyete başlayan üçüncü Aile Danışma Merkezi ve Etüt Merkezi, 7'den 70'e tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet sunuyor.
Merkezde görev yapan sosyologlar, çocuklara, kadınlara ve ailelere yönelik sosyal danışmanlık desteği verirken; branş öğretmenleri eşliğinde öğrenciler ders çalışıyor, sınavlara hazırlanıyor. Spor eğitmenleri ise merkez bahçesinde çocuklarla birlikte futbol, basketbol ve voleybol gibi etkinlikler düzenleyerek çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.
Kent genelinde aileleri ve bireyleri sosyal yönden destekleyen projelere büyük önem verdiklerini belirten Akhisar Belediye Başkanı Ekrem Kayserili konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Akhisar'da her bireye ve her aileye dokunmak, onların yaşamına katkı sunmak amacıyla birçok mahallemizde Aile Danışma Merkezleri açtık. Kayalıoğlu Mahallemizde geçtiğimiz yıllarda hizmete aldığımız Aile Danışma Merkezi'ne ilave olarak Etüt Merkezimizi de faaliyete geçirdik.
Bu merkezlerimizle eğitim, sosyal danışmanlık ve spor alanlarında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt veriyor; aile bütünlüğünün güçlendirilmesi ve toplumsal dayanışmanın artırılması hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Aile Danışma ve Etüt Merkezlerimizle her yaştan vatandaşımıza dokunmaya devam edeceğiz. Sağlıklı bireyler, güçlü aileler ve mutlu bir Akhisar için var gücümüzle çalışıyoruz"