Bugün, 2 Haziran 2024 Pazar

CHP’LİLERDEN SARUHANLI’DA "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"

0

GÜNDEM 19.06.2017 17:39:19 1537 0
CHP’LİLERDEN SARUHANLI’DA "ADALET YÜRÜYÜŞÜ"

CHP İzmir İl Teşkilatı, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanmasının ardından başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne destek verdi.

CHP’li grubun Saruhanlıda ki yürüyüşüne CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Büyükşehir Chp Grup Başkanı Zeki Bilgin, İzmir ve Manisa ilçe teşkilatları ve yaklaşık 500 partili katıldı.

“ADALET İÇİN GÖKYÜNÜZE 6 GÜVERCİN BIRAKTILAR”

İzmir'den başlatılan yürüyüşün Manisa'dan sonraki durağı Saruhanlı oldu. İzmir'den araçlarla gelen CHP'li grup Saruhanlı kavşağında CHP Saruhanlı teşkilatı ve yüzlerce CHP’ye gönül vermiş vatandaş tarafından karşılandı. Yürüyüşe başlamadan önce toplanan grup Saruhanlı kavşağında CHP’nin altı okunu simgeleyen 6 tane güvercini özgürlük, bağımsızlık ve adalet talebiyle gökyüzüne bıraktılar. Daha sonra7 Eylül caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyüş yapan grup 15 Temmuz ve Demokrasi meydanında toplandı. Burada CHP'li grup adına CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar ve CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven  basın açıklaması yaptı. CHP’li grup basın açıklamasının ardından yapılan oturma eyleminden sonra, Gaziosman Paşa caddesinden “adalet” sloganları atarak geriye döndü ve Saruhanlıdan ayrıldılar. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş olaysız şekilde sona ererken, CHP'li grubun il ve ilçelerde düzenleyecekleri yürüyüşlerin ardından Gebze'de Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na katılacakları öğrenildi.

“ÜLKEMİZDE SORUNLAR DERİNLEŞİYOR”

Saruhanlı kavşağından 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar yürüyen grup burada basın açıklaması yaptı. Chp Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar yaptığı konuşmada şunları ifade etti, “ Genel başkanımız Ankara’dan İstanbul’a yola çıktı. Adalet için, adalet yerini bulsun diye. Genel başkanımıza destek için İzmir’den yola çıkan yoldaşlarımız buradalar. Haksızlık ve hukuksuzlukla insanların hapsedildiği bir süreç yaşıyoruz. İktidarın dayatmalarıyla yaşanan hukuksuzluklar çerçevesinde CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu adalet ve hukuk hiçe sayılarak 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tutuklanmıştır. Gerçek suçluların yargılanmadığı serbest olduğu bir ortamda gazetecilik mesleğini icra eden, mesleği gereği halkın haber alma özgürlüğü kapsamından haber yapan bir milletvekili nin tutuklanmasının insan haklarıyla bağdaşır bir tarafı yoktur. Ülkemizde sorunlar derinleşiyor. Pek çok insan, hangi suçtan açığa alındığını, görevden neden uzaklaştırıldığını bilmiyor. İşinii aşını onuruyla kazanıp çalışmak isteyen, demokratik koşullarda mücadele eden tüm emekçiler, eğitimciler, basın mensupları, cezaevlerinde bulunan tüm yurtseverler adına bizlere insanlığımızı hatırlatan herkese adalet istiyoruz. SERKAN KÜL 


Türk Eğitim Sen Manisa Şubesinden öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için eylem

BAŞKAN DURBAY ANNELER GÜNÜ KUTLAMALARINA KATILDI

Manisalı Şair Aytekin Karapaça'ya Edebiyat Dalında Bir Ödül'de Kocaeli'den Geldi

MODİFİYE TUTKUNLARI ORTAKÖY’DE BULUŞTU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Kulübü tarafından Adli Vakalar Sempozyumu gerçekleştirildi

MUHTARLARLA BULUŞAN BALABAN: ‘SORUNLARI ORTAK ÇÖZECEĞİZ’

YUNUSEMRE'DE ÇOCUKLARDAN 23 NİSAN'A ÖZEL FUTBOL RESİTALİ

CHP Manisa örgütünden alternatif kortej yürüyüşü

  • Pazar 34 ° / 17.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.4 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Salı 37.3 ° / 21.1 ° Güneşli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.